ÜRO rahuvalvajatele esitati veel neli süüdistust lasteahistamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO rahuvalvajad Kongo Demokraatlikus Vabariigis.
ÜRO rahuvalvajad Kongo Demokraatlikus Vabariigis. Foto: SCANPIX

ÜRO rahuvalvajatele esitati veel neli uut süüdistust Kongo Demokraatlikus Vabariigis sooritatud seksuaalkuritegudes laste vastu, teatas maailmaorganisatsiooni eestkõneleja Farhan Haq.

Lapsi kasutati seksuaalselt ära aastatel 2014-2015 tsiviilisikutele mõeldud pagulaslaagris.

ÜRO oktoobris avaldatud 400-leheküljelises raportis soovitati luua rahvusvaheline eritribunal, mis mõistaks kohut rasketes kuritegudes, sealhulgas ka seksuaalkuritegudes süüdistatud ÜRO rahuvalvajate üle.

Ettepanek järgnes mitmele skandaalile, milles süüdistatakse ÜRO Aafrika rahuvalvemissioonide sõdureid seksuaalses väärkohtlemises.

Raporti avalikustas ÜRO soolise võrdõiguslikkuse ja naiste õiguste edendamise amet (UN Women). Dokumendi põhiautor on ÜRO endine eriesindaja laste ja relvakonfliktide asjus Radhika Coomaraswamy.

Kehtivate reeglite alusel saab rahuvalvesõduri üle kohut mõista vaid päritoluriik ning seda tihtipeale ei juhtu, sest riikidel üle terve maailma ei meeldi oma sõduritele süüdistust esitada, nentis Coomaraswamy.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles