Paavst: sundmigratsioon on ülemaailmne tragöödia

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mehhikos visiidil olev katoliku kiriku juht, paavst Franciscus rääkis Mehhiko-USA piiril Chihuahua osariigis peetud missal ka põgenikekriisist.

Paavsti arvates on sundmigratsioon ülemaailmne tragöödia, millega tuleb tegeleda ja lahendus leida, edastab AFP.

Franciscus jätkas, et kogu maailma peab andma oma panuse kriisist väljatulemiseks ja konfliktipiirkondades rahu taastamiseks.

Paavsti sõnul on Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika põgenikud, kuid ka teised, kes ei saa mingitel põhjustel enam oma kodumaal ja kodus elada, väga raskes olukorras.

«Inimesed ei lahkuks oma kodust, kui neil ei oleks probleeme sõja, vaesuse, vägivalla, organiseeritud kuritegevuse ja terrorismiga,» nentis katoliku kiriku juht.

Ta lisas, et põgenikustaatus kahjustab enim lapsi ja noori, kes paisatakse vägivalla keerisesse ja kellelt võetakse õigus õnnelikule elule. Sama kehtib ka naiste kohta, keda koheldakse ebaõiglaselt ja keda rünnatakse seksuaalselt.

Paavsti vabaõhumissa toimus Ameerika Ühendriikide Texase osariigi piiri lähedal Ciudad Juarezis, mille kaudu tuhanded mehhiklased ja teised lõuna-ameeriklased pürgivad illegaalselt USAsse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles