Lõuna-Korea prokurörid sooritasid haarangu Volkswageni kontoritele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa autotootja Volkswageni logo.
Saksa autotootja Volkswageni logo. Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea prokurörid sooritasid täna haarangu Saksa autotootja Volkswageni Souli haru peakorterile ja muudele kontoritele osana juurdlusest, millega uuritakse möödunud aastal avalikuks tulnud heitmenäitude pettust.

Uurijad arestisid arvutite kõvakettaid ja dokumente, kirjutas uudisteagentuur Yonhap. Lisaks otsiti läbi ka nende töötajate kodud, kes vastutasid ettevõttes autode kvaliteedikontrolli eest.

«Oleme selgelt välja öelnud, et teeme juurdlusega täielikku koostööd, kuid meie seisukoht püsib muutumatuna,» ütles Volkswageni pressiesindaja AFP-le.

Haarangud tulid kuu pärast seda, kui Lõuna-Korea keskkonnaminister esitas Volkswageni kohaliku haru tegevjuhi Johannes Thammeri vastu kriminaalkaebuse.

Soul andis novembris Volkswagen Koreale korralduse kutsuda tagasi üle 125 000 Lõuna-Korea turul müüdud diiselmootoriga sõiduki ning trahvis ettevõtet 12,3 miljoni dollariga.

Diiselmootoriga sõidukid moodustavad välisettevõtete automüügist Lõuna-Koreas umbes 70 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles