USA õhurünnakus Liibüa äärmuslastele hukkus kaks serblast (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa islamistid.
Liibüa islamistid. Foto: SCANPIX

USA õhurünnakus äärmusrühmituse Islamiriik (IS) võitlejate laagrile Liibüas sai surma kaks Serbia saatkonna töötajat, kes olid novembris pantvangi võetud, ütles Serbia välisminister laupäeval.

«Kahjuks kaotas kaks neist Liibüas Islamiriigile tehtud rünnaku tagajärjel elu,» ütles minister Ivica Dačić reedesele rünnakule viidates.

Saatkonna kommunikatsioonijuht Slađana Stanković ja tema autojuht Jovica Stepić rööviti 8. novembril pealinnast Tripolist 70 kilomeetrit läänes Vahemere rannikul asuvast Sabratha linnast, kui nad autokolonnis Tuneesia piiri poole sõitsid.

USA õhurünnakus Sabratha lähedal asuvale äärmuslaste väljaõppelaagrile sai surma mitukümmend inimest. Ühendriikide ametnikud ütlesid reedel, et tõenäoliselt sai surma IS-i juhtliige Noureddine Chouchane, kes oli kahe Tuneesia terrorirünnaku taga.

Serbial on Tripolis saatkond. Serbia kodanikud, peamiselt arstid ja muud meditsiinitöötajad ning ehitajad on töötanud Liibüas aastakümneid, sest Belgradil olid head suhted endise diktaatori Muammar Gaddafi režiimiga.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles