Süüria opositsioon süüdistab Assadi ja Venemaad relvarahu nurjumises (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria armee sõdurid raketiga.
Süüria armee sõdurid raketiga. Foto: SCANPIX

Süüria opositsioonikoalitsioon süüdistas laupäeval Süüria valitsust ja Venemaad kokkulepitud ajutise relvarahu läbikukkumises.

Opositsioonirühmituste ühendus Läbirääkimiste Ülemkomitee (HNC) ütles avalduses, et Damaskus ja Moskva eiravad jultunult möödunud nädalal Münchenis sõlmitud kokkulepet peatada ajutiselt sõjategevus.

HNC pressiesindaja Salem Al Meslet ütles, et Süüria presidendi Bashar al-Assadi valitsus ja tema liitlane Venemaa demonstreerivad rahvusvahelisele kogukonnale oma üleolekut ega hooli vähimatki süürlaste eludest.

Al Meslet tõdes, et Müncheni kokkulepe on läbi kukkunud ja ütles, et vaja on uut lähenemist, mis paneks Damaskuse ja Moskva vastutama tapmiste ja humanitaarkuritegude eest.

Opositsioon lisas oma avalduses, et nad on jätkuvalt valmis relvarahuks, kui Süüria valitsusväed ja Venemaa lõpetaksid samuti sõjategevuse ja lubaksid piiratud linnadesse humanitaarabi.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles