Sloveenia sõjavägi sai õiguse kasutada asüülitaotlejate vastu jõudu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud Sloveenia piiril
Põgenikud Sloveenia piiril Foto: SCANPIX

Sloveenia parlament andis sõjaväele loa kasutada vajadusel asüülitaotlejate vastu jõudu, tagamaks selle abil nii põliselanike kui sisserännanute julgeolekut.

Sõdurid tohivad põgenikke jõuga kinni pidada ja muul viisil nende vastu jõudu kasutada, kui olukord on muutunud ohtlikuks, edastab AFP.

Sloveenia parlamendis hääletas jõumeetodite kasutamise poolt 69 ja oli vastu viis saadikut. Sloveenia saadab sõdurid Horvaatia piiri äärde, kus seni on palju pagulasi, esmalt kolmeks kuuks, kus nad teevad põgenikevoolu kontrolli all hoidmiseks koostööd nii Sloveenia kui Horvaatia politseiga.

Sloveenia siseminister Vesna Gyorkos Znidar selgitas, et kahe riigi piiriäärsele alale on vaja sõdureid, kuna osa politseinike saab siis piiri valvamise asemel oma tavapäraste tööülesannete juurde naasta.

Znidari sõnul satuvad nii Sloveenia kui Horvaatia löögi alla, kui Austria peaks ootamatult põgenikele oma piiri sulgema.

Sloveenia karmistas selle kuu alguses piiriületust pärast seda, kui Austria teatas, et hakkab päevas lubama riiki maksimaalselt 80 põgenikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles