Ühendkuningriigis hakkab ilmuma uus päevaleht

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti uus paberleht The New Day
Briti uus paberleht The New Day Foto: SCANPIX

Briti  meediafirma Trinity Mirror, mis annab välja lehti Daily Mirror ja Sunday Mirror, toob turule uue väljaande The New Day, mis on paberleht ja mida ei ole digiversioonis.

The New Day on Ühendkuningriigis esimene uus suur väljaanne üle 30 aasta, edastab AFP.

Kirjastaja arvates ei ole paber- ja digiväljaanded sõjas, kus digiväljaannetel on ülekaal, samas on teada, et selles riigis on üle ühe miljoni inimese lõpetanud paberväljannete ostmise, tellimise ja lugemise.

Näiteks kaob The Independenti paberväljaanne, mille viimane number ilmub märtsi lõpul, kuid juba järgmisel nädalal saavad britid käes hoida ja lugeda uut lehte The New Day.

«Uus päevaleht  on poliitiliselt neutraalne ja elujaatava sisuga. Eriliseks saab pidada asjaolu, et lehes ei ole juhtkirja,» teatas The New Day peatoimetaja Alison Phillips.

Peatoimetaja sõnul on nende leht neile lugejatele, kellel on kiire ja kes soovivad kõik vajaliku vaid poole tunniga just paberlehest kätte saada.

Leht ilmub esmaspäevast reedeni ja selles on 40 lehekülge.

Kui The Independent ilmub edaspidi vaid digitaalsena, siis The New Dayl ei ole digiväljaannet, samas aga ollakse sotsiaalmeedias ning seda peetakse piisavaks.

Trinity Mirrori juhi Simon Foxi arvates ei hakka paberväljaanded välja surema, kuigi nende lugejate arv on kahanenud. Daily Mirror kaotas möödunud aastal 12 protsenti oma lugejatest ja selle aasta alguses on lehe tiraaž olnud umbes 800 000, mis on varasemast väiksem.

«Statistika näitab, et üle ühe miljoni inimese on loobunud paberlehtedest, kuid meie arvates on see ajutine langus. Kui toode on õige, siis leidub alati lugejaid. Digiajastul tuleb paberlehte välja andes olla nutikam ja leida üles see, mida teised ei näe,» selgitas Fox.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles