Kadõrov peab oma ülesannet Tšentšeenias täidetuks ja igatseb sõtta (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšetšeenia liider Ramzan Kadõrov.
Tšetšeenia liider Ramzan Kadõrov. Foto: AP/Scanpix

Tšetšeenia juht Ramzan Kadõrov ütles teisipäeval seoses oma ametiaja lõpu lähenemisega, et igatseb sõtta ega ole arutanud kellegagi oma väljavaateid ametis jätkata.

«Ma ei ole veel otsustanud, me ei ole sellest rääkinud. Arvan, et olen oma missiooni täitnud. On olemas meeskond, on riigi president. Kõik sõltub Allahi tahtest. Ma olen jalaväelane. Kui kästakse edasi teenida – teenin edasi – kui nägemiseni – jätan hüvasti,» ütles Kadõrov raadiousutluses.

«Kas Kadõrov tahab jätkata? Ei taha. Praegu on majanduslikust ja sotsiaalsest küljest teistsugune aeg. Meil on meeskonnas asjatundlikumaid inimesi. Arvan, et olen oma kohuse täitnud ja kardan edaspidi etteantud tempo kaotada,» märkis ta.

Seejuures ta tõdes: «Inimesed, kes meid juhivad, kontrollivad, vaatavad, tasakaalustavad; nemad teavad paremini, mis on edasiseks arenguks tähtsam, et areng ei peatuks.»

«Kui küsida, kas mul on järelejäänud päevadeks unistus – tahaks luua diviisi, asuda selle etteotsa ja minna sõtta. Sõtta Venemaa vaenlastega. Kus iganes. Ma uurin ajalugu, kui tugevad olid diviisid, kuivõrd need kokku hoidsid, kuivõrd isamaalised need olid –  tšetšeenid, venelased, tatarlased, ingušid ja dagestanlased. Vaat seda ma mõistan! Seepärast mõtlen viimasel ajal, et peaks looma sellise diviisi ja – edasi!» ütles Kadõrov.

Tema sõnutsi tuleb praegu siseküsimused rahule jätta ja tegeleda välisvaenlasega. «Ta ei ole meist kaugel ja kasutab kõiki hoobasid,» on Kadõrov veendunud. «Mis puudutab sisevaenlasi, siis ma ei pea neid isegi vaenlase nime vääriliseks. On mõni paharetike, küll rahvas nad ise maha rahustab. Seepärast on välisvaenlane meie jaoks tähtsam,» rõhutas Tšetšeenia juht.

Veebruari alguses ütles Venemaa presidendi pressisekretär Dmitri Peskov, et ta ei tea, kas oma ametiajaga lõpule jõudva Ramzan Kadõrovi suhtes valmistatakse ette mingeid seadlusi.

«Kui ma ei eksi, on Ramzan Kadõrovi ametiaja lõpuni veel piisavalt aega. Kaks kuud on ikkagi päris pikk aeg,» ütles Peskov 3. veebruaril ajakirjanike küsimustele vastates.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles