Tooride mäss Cameroni vastu ägeneb (2)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Cameron alamkojas kõnelemas.
David Cameron alamkojas kõnelemas. Foto: telegraph.co.uk

David Cameroni tabas eile Briti parlamendi alamkojas tusaste tooride turmtuli. Peaministrile kavatsevad «jääme või lahkume» rahvahääletusel vastu astuda ligikaudu 150 parteikaaslasest parlamendiliiget.

Nagu Cameron esinedes nentis, olid läbirääkimised Brüsselis karmid. «Oli hetki, mil ma tahtnuks olla põhjapolaarjoone taga,» pihtis peaminister.

Alamkojas polnud vastuvõtt vähem jäine, kirjutab Financial Times. Mitmed kaaskonservatiivid kuulasid peaministri pikka kõnet vaikides ning esitasid talle seejärel skeptilisi küsimusi.

Samal ajal leidis Cameron end sardooniliselt tervitamas «uusi sõpru» nagu leiboristide liidrit Jeremy Corbynit, kes talle tuult tiibadesse soovis.

Brexitit toetavate tooride arv on lähenemas pooltele parlamendierakonna 331 kohast ning mäss on seega oluliselt ulatuslikum, kui Cameron sügisel arvata oskas.

Mõned parlamendiliikmed – nende hulgas endine rahandusminister Ken Clarke – on ennustanud, et Cameron peab referendumil lüüa saades tagasi astuma.

Cameroni sõnavõttu saatsid pahaendeline porin ja pearaputused. Kõige rohkem rappus Boris Johnsoni blond pea.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles