Kölni politseijuht: suurt osa ahistajatest ei pruugi me kunagi tabada (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kölni politseiülem Jürgen Mathies.
Kölni politseiülem Jürgen Mathies. Foto: Reuters/ScanPix

Kölni linna politseijuht Jürgen Mathies lausus, et enamust neist meestest, kes korraldasid vana-aastaõhtul linna peaväljakul naiste vastase ahistamiskampaania, ei suudeta võib-olla mitte kunagi kinni võtta.

Mathies`i sõnul pole turvakaamerate salvestiste kvaliteet seksuaalkuritegude identifitseerimiseks piisavalt hea. «Me näeme mõningaid vargusi, kuid see on kõik. Sõltume tunnistajate ütlustest ning ohvritepoolsest kallaletungijate tuvastamisest,» sõnas sakslane. Politseile esitati rohkem kui 500 kriminaalkaebust, millest 40% sisaldas ka seksuaalrünnakut.

Uurijad on tuvastanud 75 kahtlusalust. Enamus neist on pärit Põhja-Aafrikast ning sisenenud riiki illegaalselt. Esimestena on Kölni sündmustega seoses varguste eest minemas kohtu alla kaks marokolast ja üks tuneeslane. Vargustega seoses on arreteeritud 13 meest, kuid seksuaalrünnakute eest vaid üks – 26-aastane alžeerlasest varjupaigaotsija.

Jürgen Mathies`i eelkäija politseijuhi kohal, Wolfgang Albers, vallandati suutmatuse eest tulla toime vana-aastaõhtu kallaletungide ja röövidega. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles