Saksa võimud pidasid Bremeni sadamas kinni Eesti laeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev Kagu.
Kaubalaev Kagu. Foto: MarineTraffic

Saksamaa Bremeni sadama võimud pidasid reedel kinni Eesti laeva Kagu, kuna alus sõitis sadamasse sisenemisel vastu kaid, laeva navigatsiooniseadmed ei olnud töökorras ning pardal viibis illegaalselt mauritaanlane, teatas merendusuudiste portaal Maritime Bulletin.

Leedust Klaipedast väetiselastiga Bremenisse saabunud Kagu põrkas reedel sadamasse sisenemisel vastu kaid, mis tekitas laeva keresse ülalpool veepiiri augu. Laevale tulnud sadamaametnikud avastasid, et laeva gürokompass ei ole töökorras. Laeva kapten ei olnud võimeline inglise keeles suhtlema ning lisaks avastasid ametnikud laeval illegaalselt viibiva Mauritaania 22-aastase kodaniku.

Saksa ametnikud leidis, et rikkumisi on laevas korraga liiga palju ja otsustasid laeva kontrolliks ja rikkumiste asjaolude selgitamiseks kinni pidada. Saksa ametnikud selgitavad välja, kas vastu kaid sõitnud laev võib iseseisvalt edasi sõita või tuleb seda enne remontida.

Interfaxi andmetel koosneb laeva kümneliikmeline meeskond Venemaa ja Ukraina kodanikest.

Laeva meeskond selgitas Bremeni sadamakaptenile, et Mauritaania kodanik ronis meeskonna teadmata laevale ajavahemikus 9.- 12. novembril, kui laev seisis Mauritaanias Nouadhibou sadamas.

1977. aastal ehitatud Kagu sõidab Dominica lipu all. Laeva operaatorfirma on Tallinnas tegutsev Gertron Co.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles