Prognoos: lähiaastatel võib Saksamaale saabuda ligi neli miljonit põgenikku (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud Saksamaal Münchenis
Põgenikud Saksamaal Münchenis Foto: SCANPIX

Saksa meedia teatel prognoosivad võimud, et riiki saabub lähiaastatel ligi neli miljonit uut põgenikku.

Prognoosi kohaselt peaks 2020. aastaks olema Saksamaal umbes 3,6 miljonit Lähis-Ida ja Aafrika konfliktikolletest ja vaesuse eest põgenenud inimest, edastab Reuters.

Saksamaa migratsioonivõimud arvavad, et aastas saabub riiki ligikaudu pool miljonit põgenikku. Sellise arvu käisid välja erinevate ministeeriumide koostöös tellitud uuringu teinud sotsiaalteadlased, kes võtsid uuringus aluseks, et 2015. aastal saabus Saksamaale rekordilised 1,1 miljonit põgenikku.

Seni on Saksamaal  sisserännanute suhtes olnud üsna «avatud uste» poliitika, kuid kantsler Angela Merkel on viimasel ajal üha enam hakanud rõhutama, et Saksamaa ei suuda enam väga palju põgenikke vastu võtta, kuna ei ole vastavaid ressursse.

Saksa piirivalve teatel on viimastel nädalatel saabunud riiki umbes 2000 põgenikku päevas. Möödunud aasta sügisel, kui oli sisserännu tipphetk, saabus Saksamaale päevas umbes 10 000 inimest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles