Venemaa Lääne sõjaväeringkonnas toimusid õhutõrjeõppused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hävitus-pommituslennuk Su-34 Baltimori õhuväebaasis Voronežis.
Hävitus-pommituslennuk Su-34 Baltimori õhuväebaasis Voronežis. Foto: SCANPIX

Lääne sõjaväeringkonna õhujõud ja õhutõrjeüksused harjutasid tingliku vaenlase õhulöögi tagasilöömist, edastas täna sõjaväeringkonna pressiülem polkovnik Igor Muginov.

«Täna harjutasid Leningradi, Nižni Novgorodi, Kurski ja Voroneži oblasti ning Karjala vabariigi õhutõrjeüksused koostöös Lääne sõjaväeringkonna õhujõududega praktilisi ülesandeid tingliku vaenlase õhulöögi tõrjumisel,» ütles Muginov.

Tema sõnutsi siirdusid lahingumeeskonnad ettenähtud paikadesse, kus seadsid raketikompleksid S-300 operatiivselt lahingukorda, et tuvastada ja hävitada lennukeid ja rakette, mida esindasid tegelikud sihtmärgid.

«Kaitstava ala õhuolukorda muudeti keerulisemaks hävitus-pommituslennukite Su-34, rindepommitajate Su-24, sõjaväetranspordilennukite An-26, transpordi-lahinguhelikopterite Mi-24 ja ründehelikopterite Ka-52 ülelennuga, mis jäljendas tingliku vastase tegevust igal kõrgusel ja kiirusel,» selgitas ohvitser.

Ta märkis, et tiibrakettide tõrjumiseks tõusid häire peale õhku hävitajad Su-27, MiG-29 ja MiG-31.

«Tingliku vastase lennukid hävitati raketikompleksite S-300 kogupauguga - lahingumeeskonnad sooritasid elektroonilised lasud sihtmärkide pihta,» täpsustas polkovnik.

Muginov lisas, et lahinguettevalmistusse kaasati ligi 50 lennukit ja üle 300 tehnikaühiku ning üle 2000 sõjaväelase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles