Narõškin on vastu rahuvalvajate saatmisele Donbassi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene riigiduuma esimees Sergei Narõškin
Vene riigiduuma esimees Sergei Narõškin Foto: SCANPIX

Vene riigiduuma esimees Sergei Narõškin ei pea vajalikuks saata Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) riikide, seal hulgas Ukraina ja Venemaa parlamendiliikmete delegatsiooni Ida-Ukrainasse, nagu pakkus OSCE parlamentaarse assamblee esimees Ilkka Kanerva.

«See on ilmselt härra Kanerva uus pakkumine,» ütles Narõškin ajakirjanikele Viinis, kui tal paluti kommanteerida Kanerva neljapäevast ettepanekut.

Ta tuletas meelde, et Venemaa tegi veel poolteist aastat tagasi ettepaneku moodustada selline rühm, kuid siis loodi see vaid paberil ega ole siiani tööle asunud. «Selle tööd tõkestab eelkõige Ukraina,» rõhutas Narõškin.

«Tõtt öelda ei usu ma konstruktiivsesse koostöösse Ukraina ülemraada praeguse koosseisuga, ütlen seda lähtudes nende juttudest, vastuvõetud seadustest ja otsustest,» nentis Narõškin.

Sama skeptiliselt hindas ta Kanerva ettepanekut saata Donbassi ÜRO või OSCE rahuvalvajad. «Olen sügavalt veendunud, et Minski lepetele pole midagi kõrvale panna, igasugused muud konstruktsioonid võivad needki hävitada.»

Tema arvates on Euroopas palju Minski lepete vääritimõistmist ja paljud kommentaatorid ja poliitikud ei ole neid «kolme lihtsat ja selget lehekülge» lugenudki.

Lisaks nimetas Narõškin taas kord mõttetuks Venemaa-vastaste sanktsioonide tühistamise sidumist Minski lepete täitmisega ja ütles, et rääkides Euroopa poliitikutega näivad ka nemad mõistvat olukorra absurdsust, kuid laiutavad naeratades käsi.

«Hea veel, ei osuta sõrmega üles, viidates ookeanitagustele käskijatele,» lisas riigiduuma esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles