23-aastane ukrainlane teeskles neli aastat ameeriklasest keskkooliõpilast

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Foto: Vida Press

Ameerika Ühendriikides Pennsylvanias arreteeriti noor ukrainlane, kes teeskles neli aastat kohalikku keskkooliõpilast.

23-aastane Artur Samarin asus Asher Pottsi nime all 2012. aastal õppima Pennsylvania Harrisburgi keskkoolis pärast seda, kui ta USA viisa lõppes, edastab BBC.

Politsei teatel süüdistatakse ukrainlast identiteedivarguses, valeandmete edastamises ja õppematerjalide varguses.

18-aastast noormeest teeselnud Samarin oli edukas õpilane, kes osales aktiivselt kooli vabaaja tegevustes.

Uurijad lisasid, et Samarinil oli kehtiv USA juhiluba ja ID-kaart, mis olid välja antud Pottsi nimele, samuti valesünnitunnistus.

Kinnitamata andmetel on tegemist võltsitud, mitte varastatud sünnitunnistusega.

Harrisburgi piirkonna haridusametnik Kirsten Keys sõnas, et nad teevad juhtumi lahendamiseks politseiga aktiivselt koostööd.

Pennsylvania meedia avaldas foto, millel ukrainlane poseerib 2014. aastal koos kohaliku poliitiku Patty Kimiga pärast seda, kui ta võeti vastu rahvuslikku auühingusse.

Koolikaaslase Marcel McCaskilli sõnul on tal raske uskuda, et Samarin ostus valetajaks.

«Ta oli hinnatud ja tark kaasõpilane, paljudele oma teadmiste ja käitumisega eeskujuks. Ta oli selline, kelleks paljud saada tahtsid,» lausus noormees.

Samarin osales oma kooli toidupanga kui kadettide programmis ning esines koolis ettekandega noorte vägivalla vähendamisest Harrisburgi piirkonnas.

Tagasi üles