Saksamaa: ISi kontrollivatel aladel väljastatud passid on kehtetud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi ja Süüria passid
Iraagi ja Süüria passid Foto: SCANPIX

Saksamaa on kuulutanud kehtetuks Süüria ja Iraagi passid, mis on välja antud äärmusrühmituse Islamiriik (IS) kontrolli all oleval territooriumil.

Siseministeerium kinnitas nädalalehes Der Spiegel avaldatud andmeid, mille kohaselt lõpetasid Saksa võimud nende passide tunnistamise mullu 10. detsembril.

Meede võeti tarvitusele vähem kui kuu pärast seda, kui Prantsuse politsei oli leidnud Pariisi 13. novembri veresauna kahe korraldaja surnukeha kõrvalt Süüria passid.

Julgeolekuteenistused on seisukohal, et IS hõivas suure hulga passiblankette ja passi valmistamiseks vajalikke seadmeid, kui nad möödunud nädalal osa Iraagi ja Süüria territooriumist hõivasid.

Siseministeerium kinnitas, et kõik dokumendid, mis on välja antud ISi käes olevates linnades pärast 1. jaanuari 2015, on kehtetud, ning nende omanike isikuid ei saa kinnitada, kui neil ei ole teisi dokmente.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles