Vene sõjavägi kinnitab Süüria pommirünnakute peatamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjalennuk Su-25SM
Vene sõjalennuk Su-25SM Foto: SCANPIX

Vene õhujõud peatasid pommirünnakud Süürias, nagu näeb ette südaööl kehtima hakanud relvarahukokkulepe, kinnitas relvajõudude kindralstaap laupäeval.

«Vene õhujõud lõpetasid täielikult pommitamise rohelises tsoonis, see tähendab nendes piirkondades ja nende relvarühmituste vastu, mis saatsid meile vaherahutaotluse,» ütles kindral Sergei Rudskoi ajakirjanikele.

Vene kaitseministeerium ütles, et Süürias paiknevad sõjalennukid laupäeval välja ei lenda. Ministeerium rõhutas, et relvarahust peetakse kinni, kuid jätkub võitlus rühmituste vastu, mille ÜRO on kuulutanud terroristlikeks.

Sõjategevus on peatunud 34 Süüria piirkonnas, ütles Vene kaitseministeerium. Relvarühmitustega peetakse läbirääkimisi vaenutegevuse lõpetamiseks veel 47 piirkonnas.

Venemaale kuuluvas Hmeimimi õhujõudude baasis luuakse keskus Süüria konfliktipoolte lepitamiseks. Keskuses töötab 61 Vene ohvitseri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles