Tšetšeenia juht on oma sõnul valmis võimust loobuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšetšeenia juht Ramzan Kadõrov
Tšetšeenia juht Ramzan Kadõrov Foto: SCANPIX

Tšetšeenia juht Ramzan Kadõrov ütles laupäeval telekanalile NTV antud usutluses, et on valmis võimust loobuma, kui tema ametiaeg aprilli lõpus läbi saab.

Kadõrovi sõnul on tema aeg võimul olla täis ja aeg on asemele leida keegi teine. Kadõrov ei nimetanud siiski võimalikku järglast.

Kadõrov põhjendas kõrvaletõmbumist muu hulgas sellega, et tema nime võidakse kasutada tema rahva vastu.

«Siis on parem võimule leida mõni teine isik,» sõnas Kadõrov.

Kadõrov on viimasel ajal mitmeid samalaadseid avaldusi teinud, viimati ütles Tšetšeenia juht seoses oma ametiaja lõpu lähenemisega, et igatseb sõtta ega ole kellegagi arutanud oma väljavaateid ametis jätkata.

«Kas Kadõrov tahab jätkata? Ei taha. Praegu on majanduslikust ja sotsiaalsest küljest teistsugune aeg. Meil on meeskonnas asjatundlikumaid inimesi. Arvan, et olen oma kohuse täitnud ja kardan edaspidi etteantud tempo kaotada,» märkis ta.

Kadõrov lükkas laupäevases intervjuus ühtlasi taaskord tagasi süüdistused nagu oleks ta kuidagi seotud opositsioonipoliitiku Boris Nemtsovi mõrvaga. Kadõrovi sõnul polnud tal midagi Nemtsovi vastu, sest «mees polnud tema tasemel».

Kadõrov on muutunud viimastel nädalatel Vene opositsiooni suhtes aina häälekamaks, hiljuti avaldas ta Instagramis video Vene opositsioonijuhtide Mihhail Kasjanovi ja Vladimir Kara-Murza sihikule võtmisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles