Minister: Kreekasse jääb järgmisel kuul lõksu kuni 70 000 põgenikku (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Kreekas
Migrandid Kreekas Foto: SCANPIX

Kreeka territooriumil on järgmisel kuul kuni 70 000 põgenikku, kes ei saa riigist edasi põhja poole liikuda seoses piirikontrolli karmistamisega Balkani riikide poolt, sõnas Kreeka migratsiooniminister pühapäeval.

«Me eeldame, et meie riiki jääb järgmisel kuul 50 000 - 70 000 põgenikku,» sõnas migratsiooniminister Ioannis Mouzalas. «Hetkel on siin 22 000 põgenikku ja migranti,» lisas ta teleintervjuus kanalile Mega Channel tv.

Umbes 6500 inimest viibib Idomeni põgenikelaagris Makedoonia piiril. Laupäeval lubasid Makedoonia võimud üle piiri ainult 300 põgenikku. Ametlikult mahutab Idomeni põgenikelaager 1500 inimest.

Eelmisel nädalal kehtestas Makedoonia sisenemiskeelu afgaani migrantidele ja karmima dokumendikontrolli süürlastele ja iraaklastele.

Sloveenia, Horvaatia, Serbia ja Makedoonia on kehtestanud ülempiiriks 580 põgenikku päevas. Samuti kehtestas rändeteel asuv Austria ülempiiriks 80 põgenikku päevas. See tähendab Türgist massiliselt saabuvate põgenike koondumist Kreekasse.

Kreeka migratsiooniministri sõnul hakkab asüülitaotlejate arv kahanema, kui informatsioon karmistatud piirikontrollidest jõuab Türgis viibivatele põgenikeni. Ateena kavatseb migrantide informeerimiseks algatada Türgis ka kampaania, lisas ta.

Samuti kahandavad sisserändajate arvu umbes 70 protsendi võrra Egeuse merel patrullima hakanud NATO alused, lisas Mouzalas.

Laupäeval teatas Ateena uute põgenikelaagrite rajamisest Kreekasse, mis hakkavad mahutama 1000-3000 inimest. Kreeka võimud üritavad majutada sisserändajaid ka Egeuse mere saartel, kuhu põgenikud esimesena jõuavad.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles