Prantsuse talunikud jätkasid proteste

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel aastal oodatakse messi külastama vähemalt 70 000 inimest.
Sel aastal oodatakse messi külastama vähemalt 70 000 inimest. Foto: Scanpix/AFP

Prantsusmaa traditsionaalsel talumessil, kus eile vilistasid põllumehed välja messile saabunud president Francois Hollande’i, jätkuvad protestiaktsioonid.

Talunike pahameele on põhjustanud vähenenud piima ning veise- ja sealiha läbimüük.

Eilsel messipäeval lõhkusid talunikud põllumajandusministeeriumi boksi, mis lõppes viie Prantsusmaa peamise põllumeesteühingu FNSEA liikme kinnivõtmisega.

Hoolimata üleskutsetest taastada messipaviljonis rahumeelne õhkkond, sattus täna rünnaku alla riigi juhtiva lihatootja messiboks Charali lihakombinaadi, mida kõigepealt rünnati tulekustutitega, et siis sellele järgnevalt kallata see üle vähemalt 30 kilogrammi jahuga.

Täna sattus rünnaku alla riigi juhtiva lihatootja messiboks, mis jahuga üle kallati.

FNSEA president Xavier Beulin vabandas avalikult Hollande’i suunal toimunud vahejuhtumi eest.

Pariisi edelaosas asuvas messipaviljonis toimuv ja üheksa päeva kestev üritus on üks populaarsemaid rahvasündmusi pealinnas. Sel aastal oodatakse messi külastama vähemalt 70 000 inimest.

Suured külastatavuse numbrid peegeldavad ka Prantsusmaa armastust maaelu ja sealsete traditsioonide vastu, kuigi vaid viiendik prantslastest elab tänapäeval maapiirkondades.

Põllumajandussektori olulisuse tõttu külastavad messi tihti ka mitmed poliitikud. Homme on messile oodata peaminister Manuel Vallsi.

Video allikas: RT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles