Taani imaam ärgitas naisi kividega surnuks loopima (14)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Taanis Aarhusi linnas asuva Grimhøj mošee imaam Abu Bilal Ismail sattus skandaali, kui avalikkuse ette jõudis varjatud kaamera salvestused tema loengust – muuhulgas õpetab ta, et abielurikkujatest naised tuleks kividega surnuks visata.

«Kui abielus või lahutatud naine tegeleb kiimlusega ja ta ei ole neitsi, tuleks ta kividega surnuks loopida,» kõneleb Ismail videoklipis. Kui naine peaks osutuma neitsiks, on soovitav karistus leebem: «kõigest» piitsutamine.

Samuti on salvestiselt näha, kuidas imaam soovitav järgida põhimõtet «silm silma vastu». «Kui keegi tapab moslemi, siis peaks ta tapetama,» õpetas Ismail. Samamoodi väärivat surma need, kes usust taganevad.

Grimhøj  mošee on varemgi sattunud skandaalide keerisesse. Peaimaam Oussama El-Saadi on varem kuulutanud, et ta sooviks terroristliku Islamiriigi (ISIS) võitu. Pühakoda on korduvalt üritatud sulgeda.

«On täiesti ennekuulmatu, et Taanis elavad inimesed jutlustavad sedasorti sõnumit. See ei kuulu siia,» lausus integratsiooniminister Inger Støjberg. «Ka tema (Abu Bilal Ismail) ei kuulu siia.»

Kommentaarid (14)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles