Hispaania politsei leidis üles Picasso ja Saura meistriteosed

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania politseiauto
Hispaania politseiauto Foto: SCANPIX

Hispaania politseinikud leidsid üleeile üles 28 kunstiteost, mis langesid varaste küüsi 27. novembril Getafe linna tööstuspiirkonnas.

Varastatud taieste seas oli näiteks Chillida, Botero, Saura, Tàpies ja Picasso töid, mille kogumaksumus ulatus hinnanguliselt viis miljonit eurot.

Kõik maalid, litograafiad ja skulptuurid olid terved, kinnitas eile Madridis politsei pressiesindaja ajalehele El Pais.

Politseinikud sattusid varastatud meistriteoste jälile tänu Eduardo Chillida skulptuurile, mille pikanäpumehed andsid 30 euro (470 krooni) metalli kokkuostu. Varsti pärast seda jõuti jälile ülejäänud asjadele.

Videokaamerast saadud piltide järgi murdsid kolm maskides meest sisse Crisóstomo Transport lattu ja sõitsid sealt pilte ja skulptuure täis veokiga minema. Tühi veok leiti mahajäetuna üles kolm päeva hiljem.

Oletatavasti oli varastel kaasosaline, kuna laos seisnud veokil oli süütevõti ees.

Politseinikud olid varem arvanud, et vargus oli tellimustöö. Pärast skulptuuri sattumist metalli kokkuostu pole see versioon usutav.

Leitud skulptuurid ja maalid kuuluvad Madridis ja Barcelonas asuvatele kunstigaleriidele. Need olid tagasiteel Hispaaniasse Kölnis Stefan Röpke galeriis toimunud näituselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles