Kaczyński kahtleb kaksikvenna surnukeha ehtsuses

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarosław Kaczyński põlvitamas hukkunud presidendi Lech Kaczyński sarga juures.
Jarosław Kaczyński põlvitamas hukkunud presidendi Lech Kaczyński sarga juures. Foto: SCANPIX

Poola endine peaminister ja hukkunud presidendi vend Jarosław Kaczyński kahtleb, kas Krakowi linna vana kuningalossi katedraali krüpti maetud säilmed kuuluvad tema kaksikvennale.

«Ma ei varja tõsiasja, et ma tuvastasin oma venna surnukeha lennujaamas,» lausus Jarosław Kaczyński, kelle sõnul nägi ta Smolenski lähedal toimunud lennuõnnetuses hukkunud venna Lech Kaczyński surnukeha vahetult pärast 10. aprillil toimunud katastroofi, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Kui ma nägin aga surnukeha, mis toodi kirstus tagasi Poola, siis see inimene ei näinud välja minu venna moodi. Mulle öeldi, et see on tema,» täpsustas Jarosław Kaczyński, kelle sõnul peab ta otsustama, kas Krakówisse maetud säilmed tuleks uuesti tuvastada.

Presidendivalimistel liberaalide kandidaadile Bronisław Komorowskile alla jäänud Jarosław Kaczyński on varem süüdistanud Poola liberaalset valitsust, kuna tema hinnangul ei esindanud valitsus Smolenski lennukatastroofi uurimisel Poola huvisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles