NATO komandör: Venemaa kasutab rändekriisi relvana (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Kreeka-Makedoonia piiril.
Migrandid Kreeka-Makedoonia piiril. Foto: Reuters/ScanPix

Venemaa ja Süüria president Bashar al-Assad kasutavad rändekriisi relvana lääneriikide vastu, ütles NATO Euroopa liitlasvägede komandör Philip Breedlove täna.

«Venemaa ja Assadi režiim kasutavad rännet teadlikult relvana, püüdes Euroopa struktuure ülekoormata ja murda Euroopa tahe,» ütles Breedlove Ameerika Ühendriikide senati relvajõudude komitee ees.

Breedlove märkis, et möödunud aasta sügisel alanud Venemaa sõjaline operatsioon Süürias on kasvatanud põgenikevoolu Euroopasse, kusjuures rändekriisi kattevarjus on saabunud Euroopasse üha rohkem ka välisvõitlejaid ja terroriste.

Komandör kordas varem öeldut, et tema käsutuses ei ole vajalikke vahendeid tulemaks toime vastamaks aina enam agressiivse Venemaa esitatavatele väljakutsetele.

Ka juhtis Breedlove tähelepanu, et viimase nädala jooksul on Ida-Ukrainas taas hoogustunud sõjategevus ning Venemaa tõenäoliselt jätkab Kiievi survestamist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles