USA väljaanded: Donald Trumpi isa arreteeriti 1927. aastal Ku Klux Klani protestimarsil (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

USA väljaannete andmetel arreteeriti  vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpi isa Fred Trump 1927. aasta mais New Yorgis Queensis aset leidnud rassistliku äärmusrühmituse Ku Klux Klan protestimarsil.

Washington Posti teatel viitavad sellele juhtumile vanad ajaleheartiklid ja politseidokumendid, mille kohaselt toimus Trumpi isa arreteerimine seose marsil puhkenud vägivallaga.

Politsei pidi sekkuma Itaalia fašistide ja valgete hegemoonia taotlejate algatatud kaklusse pärast seda, kui antifašistid kaks Itaalia juurtega meest tapsid.

Ku Klux Klan ja fašistid liikusid läbi Jamaicalt pärit elanikega linnajao, käitudes provotseerivalt. Arreteeriti seitse isikut, kelle seas oli ka praeguse presidendikandidaadi Trumpi isa, kuid ei ole teada, millist rolli ta kokkupõrkes mängis.

Politseidiokumentidest ilmneb, et Donald Trumpi isa Fred Trump elas 1920. aastate lõpul New Yorgis Devonshire Roadil koos oma emaga.

Donald Trump on varem mitmel korral öelnud, et tal ei ole Ku Klux Klaniga seost.

Trump sai möödunud nädalalõpul palju meediakajastust, kuna ta sõnas, et tal ei ole midagi Ku Klux Klani ja selle endise juhi David Duke`i vastu, kes teda toetama on asunud.

Kui Trumpilt küsiti, et kas ta on valgele ülemvõimu pooldaja ja Ku Klux Klani liige, sõnas ta, et ta peab selle rühmituse tegevusega alles tutvuma.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles