Türgi kaatrid saatsid Venemaa sõjalaeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novotšerkassk Bosporuse väinas.
Novotšerkassk Bosporuse väinas. Foto: SCANPIX

Süüria jaoks moona vedav Musta mere laevastiku suur dessantlaev Novotšerkassk läbis täna hommikul Dardanellid ja Bosporuse kahe Türgi patrullkaatri saatel, edastavad kohalikud teabeportaalid, avaldades ka sündmuse fotosid.

Vaatlejad märkisid, et Venemaa sõjalaev läbis väinad esmakordselt mitte ühe, vaid suisa kahe Türgi patrullkaatri saatel, mis sõitsid selle kummalgi küljel.

Istanbuli veebilehed kinnitavad, et Novorossiiskist tulnud laev sõitis Süüriasse Tartusesse, kus asub Venemaa laevastiku Vahemere varustusbaas.

See on tänavu juba kolmas Novotšerkasski reis Süüriasse. Eelmisel nädalal sõitis Süüriasse ka abilaev Kazan-60 ja prahitud kaubalaev Aleksandr Tkatšenko.

Välismeedia märkis, et Venemaa sõjalaevastiku dessant- ja abilaevad osalevad operatsioonis «Süüria ekspress» varustades moonaga Venemaa lennukeid Latakia õhujõudude baasis ja Süüria valitsusväge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles