Kauhajoe ohvrite hulgas võib olla Saarit filminud sõber

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetti ülesriputatud videod, kus Matti Juhani Saari demonstreerib oma laskurioskusi.
Internetti ülesriputatud videod, kus Matti Juhani Saari demonstreerib oma laskurioskusi. Foto: AFP / Scanpix

Kauhajoe koolitulistamise ohvrite hulgas võib olla relvastatud Matti Juhani Saarit filminud sõber, kirjutab Helsingin Sanomat.


Ajalehe andmetel on võimalik, et üks hukkunutest oli Saari hea sõber. Spekulatsioonide järgi võib olla tegemist inimesega, kes filmis video, kus Saari demonstreerib oma laskurioskusi.

«See selgub uurimise käigus,» ütles ajalehele uurimist juhtiv Jari Neulaniemi.

Politseil pole õnnestunud saada kätte video autorit, mis lehe oletuse põhjal viitab ohvri ja koolitulistamise võimalikule seosele.

Saari korraldatud veresaunast pääses napilt eluga tema kolm klassikaaslast. Klassis viibinud 12 õpilasest kolmel õnnestus põgeneda viimasel minutil.

Klassiruumis oli kaks ust, mõlemad tagaosas. «Ta läks ja seisis mõlema väljapääsu suhtes nii, et keegi temast mööda ei pääsenud,» rääkis Juha (nimi muudetud) Ilta-Sanomatele.

Vähemalt üks õpilastest pääses välja akna kaudu.

Lähedases ruumis kuuldi pauke ja appikutseid. «Arvasin, et esimese kursuse tüdrukud lärmavad söögivaheajale minnes,» rääkis ta.

Pärast esimesi kiljumisi jätkas Juha ülemisel korrusel asuvas sööklas lõunastamist ega teadnud midagi korrus allpool juhtunud veretööst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles