NATO: Venemaa raskendab Süüria konfliktile lahenduse leidmist (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjalennuk Sukhoi Su-25
Vene sõjalennuk Sukhoi Su-25 Foto: SCANPIX

NATO süüdistas reedel Venemaad Süüria presidendi Bashar al-Assadi vastaste opositsioonirühmituste pommitamisega konfliktile lahenduse leidmise raskendamises.

«Venemaa väljakutse rahvusvahelisele reeglitel põhinevale korrale laieneb nüüd Süüriasse ja Vahemere idaossa,» ütles NATO asepeasekretär Alexander Vershbow Poolas Krakówis iga-aastasel konverentsil.

«Venemaa on pakkunud Assadile üha suuremat sõjalist toetust - sealhulgas pommitanud mõõdukaid opositsioonirühmitusi ja sundinud kodust põgenema kümneid tuhandeid tsiviilisikuid Aleppost ja teistest linnadest - ja muutnud vägivallale pikaajalise lõpu tegemise ning läbirääkimistel põhineva rahu ja poliitilise ülemineku saavutamise veelgi raskemaks,» lausus ta.

Vershbow avaldas lootust, et järgmisele nädalale kavandatud Süüria rahukõneluste jätkumine aitab «praegusest vaenutegevuse peatamisest liikuda edasi millegi palju püsivamani».

Venemaa võib endiselt kasutada oma mõjuvõimu Assadi üle ja olla jõud rahu eest Lähis-Idas, sõnas ta. «On siiski ebaselge, kas see on Moskva lõppeesmärk,» ütles Vershbow.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles