Kallas nimetas reisikaost vastuvõetamatuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni transpordivolinik Siim Kallas.
Euroopa Komisjoni transpordivolinik Siim Kallas. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni transpordivolinik Siim Kallas nimetas harjumatult suure lumesaju tõttu tekkinud reisikaost Lääne-Euroopas täna vastuvõetamatuks ning nõuab lennujaamade esindajatelt selgitusi.

«Olen äärmiselt mures tugeva lumesaju põhjustatud reisihäirete suure ulatuse pärast Euroopas. See on vastuvõetamatu ega tohiks enam korduda,» ütles Kallas avalduses.

Kallas lubas lähipäevil kohtuda lennujaamade ametiisikutega, et saada neilt selgitusi toimuva kohta ja leida viise, kuidas tulevikus tõhusamalt tegutseda.

«Lennujaamad peavad keerulisteks ilmaoludeks valmistumist tõsiselt võtma,» ütles ta. «Oleme viimastel aastatel näinud, et lumi ei ole Lääne-Euroopas niivõrd erakordne olukord.»

Kallase sõnul peaks ülejäänud Euroopa võtma õppust mandri põhjaosast, kus lennujaamad on teinud vajalikke investeeringuid, et säärasteks olukordadeks valmis olla.

Tuhanded reisijad on mitmes Euroopas suurimas lennujaamas, näiteks Londoni Heathrow's ja Frankfurdis jäänud lumevangi, sest operaatorid ei suuda piisavalt kiiresti lennuväljasid lumest puhastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles