Gazpromi peahoone VIP-tsoon jäi mullivannita

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gazpromi peahoone Moskvas
Gazpromi peahoone Moskvas Foto: SCANPIX

Vene meedias puhkes poleemika Gazpromi peahoone neljanda korruse remondi ümber sinna planeeritud mullivanni tõttu.

Interfaxi andmetel ületasid remondikonkursi organisaatorid ametivolitusi ja neid karistatakse. Mullivanni nõue oli kirjas dokumentatsioonis, mis puudutas VIP-tsooni sanitaarruume.

Kõnealusel neljandal korrusel toimuvad riigimonopoli direktorite nõukogu istungid ja seal asub nõukogu esimehe Viktor Zubkovi kabinet.

Eilsel nõukogu istungil märgiti ära, et Gazpromi administratsiooni töötajad ületasid konkursi tingimusi välja kuulutades ametivolitusi. Direktorite nõukogu kinnitatud 2011. aasta investeerimisprogramm ja aastate 2012-2013 investeerimisprojektid taolisi remonditöid ei sisalda.

Konkurss on tühistatud ja Gazprom lubas süüdlasi karistada distsiplinaarkorras.

Remondiprojekti tehnilised tingimused äratasid suurt tähelepanu ohutusnõuete tõttu: tugev heliisolatsioon, kaitse elektromagnetkiirguse eest, akustilise luure välistamine. Aknad nõukogu juhi kabinetis ja istungitesaalis oli plaanis vahetada kuulikindlate vastu.

Novembri lõpus kinnitas direktorite nõukogu gaasimonopoli 2011. aasta investeerimiskava 816,36 miljardi rubla mahus. Lõppeval aastal oli see 905,23 miljardit rubla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles