ELi ja IMFi ametnikud lähevad lähipäevil Kreekasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) kõrged ametnikud asuvad lähipäevil teele Kreekasse eesmärgiga lõpetada pikalt seisnud raport Kreeka reformiprogrammist, ütles ELi majandusvolinik Pierre Moscovici esmaspäeval.

Ateena vajab raporti lõpuleviimist Euroopa lubatud abiprogrammist järgmise makse kättesaamiseks.

«Mul on väga hea meel, et missiooni juhid asuvad Ateenasse teele ehk juba homme,» ütles Moscovici pärast euroala 19 rahandusministri kohtumist Brüsselis.

Ministrid üritasid maandada ELi ja IMFi tippametnike vahel esilekerkinud pingeid küsimuses, kui rangelt nõuda Ateenalt möödunud juulis heaks kiidetud 86 miljardi euro suuruse abipaketi tingimustest kinnipidamist.

IMF soovib omalt poolt Kreeka võlakoorma kärpimist.

Eurogrupi juht Jeroen Dijsselbloem ütles esmaspäeval pärast kohtumist, et euroala ministrid hakkavad arutama Kreeka võlakoorma vähendamist.

«Oleme pikalt lubanud, et kui Kreeka valitsus täidab oma kohustuse, siis teeme vajaliku võlgade teenindamise paremaks teostamiseks,» lausus Dijsselbloem.

«Täna ütlesime selgelt välja, et (asjassepuutuv) arutelu on laual,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles