Etiooplasest «jänes» esitas Rootsis asüülitaotluse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi Stockholmi Arlanda lennujaam
Rootsi Stockholmi Arlanda lennujaam Foto: SCANPIX

Rootsi pealinna Stockholmi Arlanda rahvusvahelise lennujaama esindajad avastasid  eile Etioopiast Addis Abbabast saabunud lennukist noore mehe, kes lendas Rootsi «jänesena».

Lennujaama töötajad kutsusid politsei, sest 27-aastane Etioopia passiga mees tahtis esitada lennujaamas asüülitaotluse, edastab The Local.

«See mees oli lennust läbi raputatud, kuid siiski elus, lennates Etioopiast Rootsi lennuki kaubakonteineris. See oli pikk lend, kuid selle mehe jaoks võis see tunduda veelgi pikem,» teatasid Stockholmi politsei esindajad Albin Näverberg ja Carina Skagerlind.

Lend Addis Ababast Stockholmi kestab  umbes kaheksa tundi.

«Võimalik, et tegemist on inimsmugeldamise juhtumiga, kuid veel ei ole teada, kuidas etiooplane lennuki pardale jõudis,» lisas Skagerlind.

Uurimine näitas, et mehel oli kaubakonteineris piisavalt õhku, kuid mis kaubad konteineris olid, politsei ei paljastanud.

Arlanda on Rootsi suurim ja rahvarohkeim lennujaam, kust toimuvad lennud rohkem kui 180 sihtkohta maailmas.

Etiooplase juhtum ei ole praeguses põgenikekriisis esimene, milles migrandid kasutavad ära lennuliiklust pääsemaks Skandinaaviasse.

Rootsi võimude teatel leidis umbes samasugune juhtum aset möödunud augustis, kus samuti etiooplane jõudis lennuki kaubalaadungi keskele end peites Etioopiast Rootsi.

2015. aastal esitasid Etioopia kodakondsusega isikud Rootsis rekordarvu asüülitaotlusi, kasv esimese seitsme kuuga oli 140 protsenti.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles