Draghi teeb üheteistkümnenda katse eurotsooni majandust turgutada (2)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Keskpanga president Mario Draghi.
Euroopa Keskpanga president Mario Draghi. Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Keskpanga (EKP) nõukogu homselt koosolekult oodatakse peaaegu kindlalt uusi majanduse stimuleerimise meetmeid, millega loodetakse deflatsioonioht lõpuks likvideerida.

Mario Draghi on koos kolleegidega Euroopa Keskpanga (EKP) nõukogus, kuhu kuulub ka Eesti Panga president Ardo Hansson, võidelnud madala inflatsiooni vastu neli ja pool aastat. Alates 2011. aasta novembrist, mil Draghi asus EKP presidendi kohale, on keskpanga nõukogul olnud 47 istungit, mil on otsustatud eurotsooni rahapoliitika üle.

Neist kümnel on otsustatud rahapoliitikat lõdvendada. Draghi eesistumisel on kuulutatud välja kaheksa intressilangetust, kaks pikaajaliste võlakirjade ostuprogrammi ja varaostuprogramm, mida on nii laiendatud kui ka pikendatud, kirjutab Bloomberg. Lisaks on lõdvendatud refinantseerimisoperatsioonide tingimusi ning kuulutati välja raskustesse sattunud majanduste võlakirjade hädaostude programm, mida pole küll mitte kunagi kasutatud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles