Serbia: Sloveenia hakkab alates keskööst nõudma piiril ELi viisat (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid.
Migrandid. Foto: AFP/SCANPIX

Sloveenia hakkab alates keskööst nõudma Serbiast saabunutelt Euroopa Liidu viisat, sulgedes sellega migrantide teekonna, teatas Belgrad teisipäeval.

Serbia siseministeeriumi teatel teavitas Sloveenia Belgradi uutest piirangutest ning Serbia sulgeb omakorda piiri Makedoonia ja Bulgaariaga, et mitte läbi lubada põgenikke ja migrante, kellel pole kehtivat viisat.

Siseministeeriumi sõnul «ei saa Serbia lubada endale muutumist põgenike kollektiivseks keskuseks».

Meetmed tähendavad seda, et praegu Kreeka-Makedoonia piiril lõksus olevatel tuhandetel migrantidel ei lubata liikuda põhja Serbia, Horvaatia, Sloveenia ja Austria poole.

Sloveenia peaminister Miro Cerar ütles varem teisipäeval, et rändekriisi nn Balkani marsruuti käsitlenud Euroopa Liidu tippkohtumisel saadeti väga selge sõnum kõikidele inimsmugeldajatele ja migrantidele, et seda marsruuti ei ole enam olemas.

Cerar ütles, et «täna või homme» hakkab Sloveenia üle piiri lubama ainult neid migrante, kellel on dokumendid, mida nõuavad Schengeni tsooni liikmesriigid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles