Kölni politsei avalikustas aastavahetuse seksuaalrünnakutes kahtlustatava viie mehe fotod (5)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kölni aastavahetuse ahistamises kahtlustatav
Kölni aastavahetuse ahistamises kahtlustatav Foto: SCANPIX

Saksamaa Kölni politsei avalikustas fotod, millel on aastavahetuse massilistes seksuaalrünnakutes ja ahistamistes kahtlustatavad viis meest.

Politsei teatel on Kölni katedraali ja raudteejaama juures toimunud juhtumitega seostatavad isikud pärit Põhja-Aafrikast, edastab The Local.

Uurimine näitas, et grupp mehi piirasid ahistamisjuhtumitel naise sisse, käperdasid teda ja tahtsid talle kuuluvat võtta.

«Hoolimata sellest, et ahistamised toimusid juba mõnda aega tagasi, leidsime uusi tunnistajaid ja ohvreid, kelle edastatud informatsioon aitas teha kahtlusaluseid kindlaks,» edastas Kölni politsei meediale.

Osade kahtlusaluste kohta saadi turvakaamera abil pilt, teiste kohta aga tunnistajate ütluste järgi.

Politsei avalikustas fotod erinevates väljaannetes ja televisoonis ning palus kodanikel anda märku, kui nad kedagi neilt fotodelt ära tunnevad või neil mingit informatsiooni on.

Alates aastavahetusest kuni seni on Kölni politseile tehtud 1100 avaldust ahistamise, seksuaalrünnakute ja vägistamiste kohta. Prokuratuur uurib kokku 108 võimalikku kahtlusalust, kellest 13 on kinnipeetud.

Umbes 40 protsenti Kölni politseile tehtud avaldustest puudutavad alandavat seksuaalse sisuga ahistamist ja vägistamist.

Kölnis aastavahetusepidustustel aset leidnud seksuaalse ahistamise juhtumid tõstatasid Saksamaal küsimuse, kuidas toimida nende asüülitaotlejatega, kes kuritegudes süüdi mõistetakse ning kuidas integreerida need 1,1 miljonit migranti, kes saabusid 2015. aastal.

Kölni politsei teatel ei olnud aastavahetuse seksuaalsed ahistamised siiski organiseeritud, vaid tekkisid kahe kultuuri kokkupõrkest. Põhja-Aafrikas ja Lähsi-Idas on naiste avalik ahistamine ehk taharrush gamea osa kultuurist ja sisserännanud arvasid, et sama kehtib ka Saksamaal.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles