Pedofiiliaraamatu autor astub Floridas kohtu ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazon.com pakk.
Amazon.com pakk. Foto: SCANPIX

Novembris Amazoni internetikaubamaja külastajates palju pahameelt tekitanud pedofiiliaraamatu autor astub kohtu ette.

Amazonis müüdud ja üsna pea müügilt korjatud raamat «The Pedophile’s Guide to Love and Pleasure: A Child-Lover’s Code of Conduct» («Pedofiili teejuht armastuse ja naudinguni: lapsearmastaja käitumisreeglid») on autori Phillip Greavsi sõnul vajalik pedofiilide rehabiliteerimiseks ning selle asemel, et õpetada pedofiilidele, kuidas arreteerimist vältida, õpetab see neile, kuidas ebaseaduslikke tegevusi vältida, vahendab CNN.

Greaves’i süüdistatakse Floridas ebasobiva materjali levitamises, milles alaealised on seotud neid kahjustavate tegevustega.

Kui Greaves’ilt küsiti, kas ta on pedofiil, vastas mees: «Seksin vaid täiskasvanutega». Greavesi arvates on ta seadusevastaselt vahistatud.

«Ta kirjutas selle raamatu, avaldas selle, pani selle Amazonis müüki,» polnud Polki maakonna šeriff Grady Judd nõus, lisades, et kui uurijad tahtsid raamatut osta, oli mees kohe nõus.

Ametnike sõnul räägib raamat turvalisest seksist, lastele vigastuste tegemise vältimisest, laste ette valmistamisest seksiks ning laste valetama õpetamisest oma vanematele.

Teisalt võib Greaves’i kinnipidamine osutuda põhiseadusevastaseks, kuna teda kaitseb õigus sõnavabadusele.

«Ma ei usu, et nad saavad süüdistustega jätkata, kuna raamatut kaitseb selgelt esimene põhiseadusmuudatus. Selles raamatus, ükskõik kui kohutav see ka poleks, on ainult sõnad,» tõdes CNNi õigusanalüütik Jeffrey Toobin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles