Putini endise nõuniku surma USAs põhjustas peksmine (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Lessin.
Mihhail Lessin. Foto: SCANPIX

Venemaa presidendi Vladimir Putini kunagine nõunik ja endine multimiljonärist ajakirjandusminister Mihhail Lessin ei surnud südamerabandusse, vaid peamiselt peahaavadesse, teatasid neljapäeval Washingtoni koroner ja politseijõud.

Lessin leiti 2015. aasta novembris luksushotelli Doyle Washingtoni numbritoa põrandalt.

Politsei kinnitusel oli Lessini löödud tömbi esemega korduvalt ja tugevasti pähe. Tugevate löökide jälgi avastati muu hulgas ohvri ninalt, rindkerelt, kätelt ja jalgadelt. Lessin suri, kui teda parajasti kiirabiautosse viidi.

Lessin asutas muu hulgas ingliskeelse Kremli-meelse uudistevõrgu Russia Today. Ta oli ajakirjandusminister aastail 1999-2004. 2013. aastal sai temast riigi kontrollitava meediahiiu Gazprom-Media Holding juht. Lessin lahkus ametist perekondlikele põhjustele viidates.

Vabariiklasest senaator Robin Wicker kutsus mõned aastad tagasi alustama Lessini suhtes juurdlust seoses rahapesu ja korruptsiooniga.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles