Bratislava-Viini liinile kavandatakse ulmelist kiirrongi (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Superkiirrongi pakkuva firma reklaam.
Superkiirrongi pakkuva firma reklaam. Foto: Hyperloop Transportation Technologies

Kuigi see projekt kõlab nagu midagi ulmefilmist, võib peagi Bratislava ja Viini vahel hakata sõitma rong, mis viib inimesed Slovakkia pealinnast Austria pealinna vaid kaheksa minutiga.

Vastavalt Slovakkia valitsuse ja firma Hyperloop Transportation Technologies vahel äsja sõlmitud kokkuleppele, võivad uue rongi katsetused alata juba 2020. aastal. Sarnaste tehnoloogiate kasutamise võimalusi juba uuritakse USAs, Euroopasse jõuab.

Idee kohaselt Bratislavast Viini kaheksa ja Budapesti 18 minutiga jõudva transpordivahendi tööpõhimõte meenutab vaakumiga toru.

Slovakkia välisministri Vazil Hudaki sõnul muudaks selle plaani õnnestumine täielikult pendelrände olemust ja ergutaks piiriülest koostööd Euroopas.

Vahemaa Bratislava ja Viini vahel on 80 kilomeetrit. Praeguse seisuga kulub pealinnast pealinna jõudmiseks rongiga umbes tund ja bussiga poolteist.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles