Spioon Anna Chapmanist sai Noore Kaardiväe liige

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Chapman.
Anna Chapman. Foto: SCANPIX

Suve hakul Ühendriikides tabatud Vene luurevõrgustiku kõige fotogeenilisemast liikmest Anna Chapmanist sai Vene võimuerakonna Ühtse Venemaa noorteliikumise liige.

Ülevenemaalise noorteorganisatsiooni kongressil ütles meediastaariks tõusnud punapea teistele aktivistidele, et aeg on muuta tulevikku naeratusega, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Ma loodan, et me oleme positiivsed. Me kulutame liiga palju aega, et saada tugevaks jõuks. Me peame oleme rõõmsad iga päev, iga hetk on võimalik luua midagi uut ja kasulikku,» kinnitas 28-aastane neiu, kelle kinnitusel tuleb selleks, et muuta tulevikku, muuta esmalt iseennast.

Chapman ega ka Noore Kaardiväe uus liider Timur Prokopenko ei vastanud aga ajakirjanike küsimusele, milliseid tööülesandeid neiu organisatsioonis täitma hakkab. Samas kinnitas Prokopenko, et Chapman on Vene noorte jaoks kangelane.

USAs tabatud Chapman ja veel üheksa spiooni tunnistasid kohtus oma süüd, misjärel anti nad Washingtoni ja Moskva diplomaatilise kokkuleppe kohaselt Venemaale üle. Venemaa andis USA-le vastusammuna üle neli oma kodanikku, kellest kõik peale ühe olid süüdi mõistetud lääne luureteenistuste heaks luuramises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles