ISIS korraldas Iraagis mitu keemiarünnakut (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmeaastaste tüdruku matused, kes hukkus ISISe arvatavas keemiarünnakus.
Kolmeaastaste tüdruku matused, kes hukkus ISISe arvatavas keemiarünnakus. Foto: SCANPIX

Sunniitlik äärmusrühmitus ISIS on sel nädalal Põhja-Iraagis korraldanud mitu keemiarünnakut, milles on viimastel andmetel surma saanud üks ja vigastada 600 inimest, teatasid Iraagi allikad täna.

Julgeolekuallikate teatel algasid rünnakud teisipäeval Kirkuki linna lähistel, viimane rünnakuist olevat toimunud täna Taza asulas. Julgeolekuallikate väiteid on kinnitanud ka kohalikud meditsiinitöötajad.

Esialgu pole selge, millist keemiarelva kasutati ja kust see pärineb. Haiglatöötajate sõnul kannatavad ohvrid põletushaavade, lämbumise ja vedelikukaotuse käes. Wall Street Journal viitas Iraagi ekspertidele, kelle sõnul osutavad need sümptomid sinepigaasile või kloorile.

Iraagi inimõiguslaste sõnul on hukkunud kolmeaastane tüdruk, kelle neerud ja kopsud lakkasid töötamast.

Ameerika Ühendriigid teatasid sel nädalal, et andsid möödunud kuul kinni võetud ISISe keemiarelvade arendamise üksuse juhi Sulayman Dawud al-Bakkari (tuntud ka kui Sleiman Daoud al-Afari) üleeile üle Iraagi võimudele. Ühendriikide teatel kasutati ülekuulamisel saadud infot rühmituse keemiarelva tootmise rajatiste ründamiseks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles