Põhja-Korea ähvardas välksõjaga (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un sõjaväelaste keskel.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un sõjaväelaste keskel. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea ähvardas täna korraldada ennetava tuumarünnaku Ameerika Ühendriikide ja Lõuna-Korea vastu.

Rahvavabariigi armee teatel on nad valmis ülitäpseks välksõjaks Lõuna-Korea vabastamiseks. Lõuna-Korea hoiatas Põhja-Koread aga provokatsioonide eest.

Pyongyangi ähvardus tuleb ajal, mil pinged Korea poolsaarel on pärast Põhja-Korea jaanuarikuist neljandat tuumakatsetust ja sellele järgnenud raketikatsetuste tõttu taas tõusnud. Viimaste eest kehtestas ÜRO Põhja-Koreale uued sanktsioonid.

Pingeid tekitavad ka esmaspäeval alanud Ameerika Ühendriikide ja Lõuna-Korea iga-aastased ühisõppused, millest võtab osa 300 000 Lõuna-Korea ja 15 000 Ameerika sõjaväelast. Põhja-Korea on kahe riigi tervelt kaks kuud vältavaid ajaloo suurimad ühisõppusi nimetanud eelmänguks, mille käigus valmistutakse sissetungiks nende territooriumile.

Kim vastas sanktsioonide kehtestamisele omakorda käsuga seada valmis riigi tuumarelvad, öeldes, et pinged on poolsaarel kasvanud sellisele tasemele, et riik peab olema valmis ennetavaks tuumarünnakuks.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles