Allikas: Inguššias rünnatud inimõiguslasi ka rööviti (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rünnaku tagajärjel põlema süttinud inimõiguslaste ja ajakirjanike buss.
Rünnaku tagajärjel põlema süttinud inimõiguslaste ja ajakirjanike buss. Foto: SCANPIX

Mehed, kes ründasid kolmapäeval Venemaal Inguššias inimõiguslaste ja ajakirjanike bussi, varastasid neilt ka üle tuhande euro ja telefone, ütles politseiallikas täna.

Inguššia võimud on alustanud juhtumi suhtes kriminaaljuurdlust.

Inguššia ja Tšetšeenia piiril ründas grupp mehi kolmapäeva õhtul bussi, milles olid Piinamisvastase Komitee aktivistid ja ajakirjanikud, kes peksti läbi ja kellelt rööviti raha ning telefone. Inimõiguslaste sõiduk süüdati.

Relvastatud isikud ründasid Inguššias samuti tuntud inimõigusorganisatsiooni bürood, ütles organisatsiooni esindaja neljapäeval Twitteris.

Piinamisvastase Komitee jurist Dmitri Utukin pani neljapäeval Twitterisse salvestuse rünnakust komitee ruumidele Karabulakis. Sellel on näha, kuidas mitu maskeerimisülikondades meest turvakaamera puruks peksavad.

«Relvastatud mehed tulid viie autoga meie büroosse, üks neist lõhkus ukse kohal paikneva turvakaamera. Ülejäänud kolm tulid sisse akna kaudu,» kirjutas Utukin.

Sissetungimine leidis aset kolmapäeva hilisõhtul, kui büroos ei olnud kedagi. Esialgu ei ole teada, kas ründajad ka midagi kaasa võtsid.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles