Raport: arst soovitas Lubitzile kaks nädalat enne katastroofi psühholoogilist ravi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Lubitz
Andreas Lubitz Foto: SCANPIX

Arst soovitas Prantsuse Alpides tahtliku lennukatastroofi põhjustamises kahtlustatavale Germanwingsi kaaspiloodile Andreas Lubitzile kaks nädalat varem psühholoogilist ravi, selgub täna avaldatud prantslaste uurimisraportist.

Prantsuse tsiviillennunduse ekspertide raportis märgitakse, et Lubitzit ravisid enne õnnetust mitmed arstid, kuid ükski neist ei teavitanud vastavaid ametkondi piloodi probleemidest vaimse tervisega. Seda ei teinud ka Lubitz ise, mistõttu ei saanud tema tööandja midagi ette võtta katastroofi ärahoidmiseks.  

Uurijad soovitasid muuta lennundusreegleid nii, et arstid teavitaksid edaspidi võime sellest, kui piloodi vaimne tervis võib kujutada ohtu teiste turvalisusele. Samuti leidsid eksperdid, et pilootide vaimset tervist tuleks kontrollida regulaarselt.

Uurijad olid seisukohal, et depressiooni küüsis vaevelnud Lubitz põhjustas lennu 9525 katastroofi tahtlikult. Lisaks lennundusekspertidele uurib katastroofi eraldi ka Prantsuse prokuratuur.

Barcelonast Düsseldorfi teel olnud reisilennuk kukkus alla mullu 24. märtsil, surma sai 144 reisijat ja kuus meeskonnaliiget. Lennuki mustade kastide analüüsist selgus, et kaaspiloot Lubitz lukustas end kokpitti ja alustas sihilikult laskumismanöövrit, mis lõppes lennuki põrkamisega vastu mäekülge.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles