Valgevenes peeti kinni Lukašenko pikaajaline liitlane oligarh Juri Tšiž (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juri Tšiž
Juri Tšiž Foto: SCANPIX

Valgevene liidri Aleksandr Lukašenko pikaajaline liitlane ärimees Juri Tšiž peeti kinni ning teda kahtlustatakse maksudest kõrvalehiilimises, ütlesid võimud pühapäeval.

Tšiži (52) kahtlustatakse «maksudest ja muude tasude maksmisest kõrvalehiilimises erakordselt suures mahus», ütles riikliku julgeolekukomitee (KGB) esindaja Dmitri Pobjaržin.

Kahtlusalune peeti kinni koos «mitme inimesega», keda kahtlustatakse väidetavale kuriteole kaasaaitamises.

Tšiž on jalgpalliklubi Minski Dünamo esimees ning teda peetakse riigi üheks mõjuvõimsamaks ärimeheks. Lukašenko režiimi toetamise eest kanti ta 2012. aastal Euroopa Liidu sanktsioonide nimistusse.

Ettevõtja vaidlustas oma varade külmutamise Euroopa Inimõiguste Kohtus, mis otsustas oktoobris, et EL ei suutnud oma süüdistust piisavalt tõestada ning tema kandmine nimistusse «polnud õigustatud». Euroopa Liit tühistas enamiku Valgevenele kehtestatud sanktsioonidest veebruaris.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles