Türgi president Erdoğan lubas terroristid põlvili suruda (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan Foto: SCANPIX

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan esines pärast Ankaras toimunud pommiplahvatust öeldes, et terroristid tuleb põlvili suruda.

Erdoğani teatel suurendas see seni 34 inimelu nõudnud autopommiplahvatus vaid Türgi julgeolekujõudude tegutsemis- ja kaitsetahet, edastab BBC.

«Ründajate sihtmärgiks olid tsiviilelanikud, kuna nad ei julge meie julgeolekujõudude vastu astuda, kuna jäävad neile alla. Terroristide vastases võitluses tuleb meil oma jõud ühendada ja terroristid põlvili suruda,» nentis Türgi president.

Seni ei ole ükski grupeering ega rühmitus juhtunu eest vastutust võtnud, kuid Türgi siseminister Efkan Ala on kindel, et tegijad on tänaseks teada.

Türgi meedia hakkas kohe pärast plahvatust spekuleerima, et rünnaku pani toime Kurdistani Tööpartei (PKK) militaartiib Vabaduse Kotkad, sest kurdidest vastupanuvõitlejad on viimastel kuudel Türgi erinevates paikades viinud läbi mitmeid rünnakuid, kuid nüüdses rünnakus kahtlustatakse samuti äärmusrühmitust Islamiriik.

Mitmete riikide, kaasa arvatud Ameerika Ühendriikide juhid mõistsid Ankara pommirünnaku hukka.

«Kinnitame, et Ameerika Ühendriigid toetavad oma NATO liitlast Türgit võitluses terrorismiga,» teatas USA kaitseminsiteeriumi pressiesindaja John Kirby.

NATO peasekretäri Jens Stoltenbergi teatel ei ole sellisele pommirünnakule õigustust.

Ka veebruaris toimus Ankaras pommiplahvatus, milles hukkus 28 inimest ja sai vigastada üle kümne inimese.

Möödunud aasta oktoobris hukkus Ankaras rohkem kui 100 inimest, kui kurdide demokraatiamarsil plahvatasid enesetaputerroristide pommid.

Türgi pealinnas Ankaras on seega poole aasta jooksul pandud toime mitu pommirünnakut, milles hukkute arv on suur.

Seni on Türgi olnud rahutu Lähis-Ida üks rahulikumaid ja stabiilsemaid riike, kuid Süüria sõja ja Islamiriigi tegevuse mõjul on olukord seal kriitilisemaks muutunud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles