Algas kohus terrorismis süüdistatava leedulanna üle

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egle Kusaite kohtusaalis.
Egle Kusaite kohtusaalis. Foto: SCANPIX

Täna algas Vilniuse kohtu suletud uste taga protsess leedulanna Egle Kusaite üle, keda kahtlustatakse seotuses tšetšeeni terroristidega.

21-aastane klaipedalanna eitab süüdistusi ning väidab, et Leedu ja Vene salateenistused kasutasid temalt tunnistuste väljapressimiseks füüsilist ja vaimset vägivalda, vahendas uudisteagentuur AFP.

Terroriakti korraldamist kavandanud rühmituses osalemises ja selle loomises ning terrorirünnaku kavandamises kahtlustatav Kusaite ilmus kohtusaali koos vanemate, toetajate ja ajakirjanikega, kellel kohtunik palus kohtusaalist lahkuda.

«Kogu see protsess on ebaõiglane. Nad kardavad, et inimesed kuulevad, kuidas tõendeid koguti,» kommenteeris 2009. aasta oktoobris kinni peetud mosleminaine ajakirjanikele.

Väidetavalt kavatases Kusaite rünnata Tšetšeenia konfliktiga seotud Vene sõjaväerajatisi, eesmärgiga tappa võimalikult palju inimesi ja levitada paanikat. Süüdistajate väitel lõi süüalune kontakte mässulistega Venemaal, Aserbaidžaanis, Usbekistanis ja Suurbritannias.
Uuesti peaks Kusaite kohtu ette ilmuma märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles