Põhja-Korea: oleme valmis pühaks sõjaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea sõjaväeõppused.
Lõuna-Korea sõjaväeõppused. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea teatas täna, et riik on valmis pühaks sõjaks ning võtab sel juhul kasutusele oma tuumarelvad. Järjekordse ähvarduse kutsus esile Lõuna-Korea tänane suurõppus.

Põhja-Korea sõjaväe juht Kim Young-Chun kordas ühtlasi Phjongjangi süüdistusi, et lõunanaabri sõjaväeõppus on selgelt ettevalmistus uueks Korea sõjaks, vahendab AFP Põhja-Korea riikliku uudisteagentuuri uudist.

«Korea Rahvademokraatliku Vabariigi relvastatud jõud valmistavad end täielikult ette, alustamaks Korea moodi püha õigluse sõda, mis põhineb tuumatõrjele, ükskõik kuna vajalik, et vastu hakata vaenlase tegevusele suruda olukord ettekavatsetult sõja veerele,» sõnas Kim.

Ähvardus järgnes Lõuna-Korea presidendi lee Myung-Baki hoiatusele, et kui põhjanaaber kavatseb neid uuesti rünnata, on selle tagajärjed tõsised.

«Oleme kannatanud seda juba piisavalt. Arvasime, et suudame rahu säilitada kui nad välja kannatame, aga see pole nii,» sõnas ta.

Presidendi teatel on Põhja-Koreas inimesed surnuks nälgimas ja selle rahaga, mida kulutatakse tuumarelvade tegemiseks, võiksid inimesed Põhja-Koreas tema meelest ellu jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles