Rootsi ekspeaminister sai panka tööle

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi eelmine peaminister Fredrik Reinfeldt.
Rootsi eelmine peaminister Fredrik Reinfeldt. Foto: Reuters / Scanpix

Bank of Americale kuuluv investeerimispank Merrill Lynch teatas eile, et on võtnud oma palgale endise Rootsi valitsusjuhi Fredrik Reinfeldti.

Aastatel 2006–2014 Rootsi peaministriks olnud Reinfeldt hakkab pangas tööle Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika asjade vanemnõunikuna.

«Fredrik Reinfeldt on üks viimaste aastate lugupeetavamaid Euroopa poliitikuid,» vahendab panga pressiteadet New York Times.

«Ta pakub meie klientidele unikaalseid ja sügavaid teadmisi ning ma ootan põnevusega võimalust teha temaga lähedast koostööd meie edukas Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika äris,» ütles Bank of America Merrill Lynchi korporatiiv- ja investeerimispanganduse juht Põhjamaades Johan Lustig.

Endisi kõrgeid poliitikuid liitub investeerimispankadega lausa ridamisi.

2007. aastal asus Merrill Lynchi asepresidendina ametisse endine kongresmen Tennesseest Harold Ford Jr. 2010. aastal kaalus ta kandideerimist senatisse, kuid läks aasta hiljem tegevdirektoriks Morgan Stanleysse.

Endine vabariiklaste liider esindajatekojas Eric Cantor võeti aseesimeheks investeerimispanka Moelis & Company, kui ta kaotas aastal 2014 oma koha kongressis.

Endine Florida kuberner Jeb Bush oli hiljem nõunikuna nii Lehman Brothersi kui Barclaysi palgal. Briti pangaga katkestas ta sidemed veidi enne seda, kui üritas mullu edutult pürgida vabariiklaste presidendikandidaadiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles