Michelle Obamal ei ole ambitsiooni pürgida USA presidendiks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michelle Obama
Michelle Obama Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide praegune esileedi Michelle Obama teatas, et ta ei kavatse astuda kunagise esileedi Hillary Clintoni jälgedes ja pürgida tulevikus presidendiks.

USA presidendi Barack Obama abikaasa teatel saab ta olla oma riigile ja kodanikele mujal kasulikum, kui Valgest Majast valitsedes, edastab AFP.

52-aaastase Michelle Obama arvates tuleb ta sõnum paremini esile, kui ta enam ei ole USA esileedi ega pea järgima teatud reegleid ja ettekirjutisi.

«Väljapool Valget Maja on ootamas mitmeid projekte, millesse tahaksin oma panuse anda. Seal ei ole piiranguid, pidevalt avalikkuses olemist ja kaameraid,» teatas proua Obama Texase osariigis Austinis esinedes.

Michelle Obama sõnul ei soovi ta, et ta tütred peaksid teist korda Valges Majas elama ja pideva meedia tähelepanu all olema.

Michelle Obama on lõpetanud Harvardi ülikooli juristina. Kui ta abikaasa Barack Obama sai USA presidendiks, teatas ta kohe, et ta ei soovi tegeleda poliitikaga, vaid igapäevaelu probleemide lahendamise ja heategevusega.

USA presidendi abikaasa on aastaid tegelenud nii laste kui täiskasvanute ülekaalulisuse probleemi ja tervisliku toitumise küsimustega.

President Obamal ja ta perel on plaanis jääda pealinna Washingtoni elama ka pärast presidendiaja lõppu, et noorem tütar Sasha Obama saaks käia seal kooli lõpuni.

Hillary Clinton oli USA esileedi 1993 – 2001 ning 2009 – 2013 välisminister. Nüüd on ta demokraatide presidendikandidaat.

Hillary Clintoni abikaasa Bill Clinton oli USA 42. president kaks ametiaega aastatel 1993 – 2001.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles