Hiinas saab prints Williami kingitud kihlasõrmuse kolme dollariga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kate Middletoni kihlasõrmuse koopia.
Kate Middletoni kihlasõrmuse koopia. Foto: SCANPIX

Hiina kaupmehed on Suurbritannia prints Williami ja Kate Middletoni aprillikuiste pulmade eel hakanud müüma naise kihlasõrmuse koopiaid.

Üks kihlasõrmus maksab kolm dollarit ning seda saab endale hõlpsalt soetada Hiina suurimast online-kaubamajast Taobao.com, vahendab AFP.

Kihlasõrmuse originaal on kaunistatud safiiri ja teemantidega ning maksab 45 000 USA dollarit (539 000 Eesti krooni). Varem kandis sama sõrmust prints Williami ema, printsess Diana.

Enamus pakkujaid müüvad sõrmust vähem kui 100 jüaaniga (180 Eesti krooni) ning AFP andmetel kõige odavam eksemplar, mis on valmistatud tsirkoonist, on saadaval 19,9 jüaani (34 Eesti krooni) eest.

Hiina meedia teatel suurendavad Ida-Hiina Yiwu tehased tohutult kuningliku pulma suveniiride tootmist. Lisaks võltssõrmustele toodetakse igasugust kraami alates teemakohastest tassidest kuni nukkudeni.

Tootjad, keda võivad seetõttu ähvardada autoriõiguste rikkumise kohtuasjad, teevad toodetele väikseid muudatusi. Näiteks vähendatakse sõrmuse võltssafiiri ümbritsevate nn teemantide arvu.

«Usun, et teised firmajuhid on samasugused nagu mina – mitte kellelegi meist ei meeldi riskida,» sõnas ärimees Zhou Mingwang seepeale.

Võltssõrmused on kuuldavasti jõudnud müügile juba ka Brasiilias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles